FAKÜLTEMİZ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. ÖMER BAŞKAN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINCA DÜZENLENEN 1. İLAHİYAT/İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTELERİ KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALİNDE JÜRİ ÜYELİĞİ GÖREVİNİ İFA ETTİ

15 Nisan 2024 Pazartesi

Hem Diyanet İşleri Başkanlığı ile üniversiteler arasındaki iş birliğini güçlendirmek, ilahiyat ve İslami ilimler fakültesi öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma becerilerini geliştirmek ve hafızlıklarını korumalarına katkı sağlamak hem de uluslararası hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarına Ülkemizi temsilen katılacak yarışmacıların, bu tür yarışmalarda tecrübe edinerek uluslararası yarışmalarda ülkemizi daha iyi temsil etmelerini sağlamak amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2024 yılında İlahiyat-İslami İlimler Fakülteleri Arası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları tertip edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulunun organizasyonunda ilk kez gerçekleştirilen müsabakalarda üniversitelerin İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinde okuyan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri yarıştı.
Üniversiteli gençler, belli periyotlarda fakülteler ve bölgeler düzeyinde gerçekleştirilen elemelerde Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazanacak 7 yarışmacı arasına girebilmek için ter döktü.
26 Mart 2024 Salı günü saat: 13.00'te Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlenen 1. İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali’nde Türkiye birinciliğini, Akdeniz Bölgesini temsilen iştirak etmeye hak kazanan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mehmet Ali Sarıtürk elde etti. Yarışmaların ödül töreni, Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve katılımlarıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
TRT1’de de yayınlanan Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali’nde Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Başkan jüri üyesi olarak görev yaptı.